Kom je ook?

Op 17 september vanaf 13:00 uur gaan de deuren van de Koepel in Haarlem open. De perfecte gelegenheid om eens een kijkje te nemen hoe het pand, geopend in 1901, vandaag de dag duurzaam wordt verwarmd én verkoeld.

Na jaren gefunctioneerd te hebben als het huis van bewaring, is de Koepel nu een smeltkroes van bruisende en indrukwekkende bedrijvigheid, waar cultuur, onderwijs en het bedrijfsleven bij elkaar komen.

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie VHGM en de ontwerper, bouwer en eigenaar van de klimaatinstallatie Unica Energy Solutions bundelen niet alleen de krachten samen tijdens de Open Energiedag, ook hebben zij nauw samengewerkt aan het ontwerp van de klimaatinstallatie om op deze manier van de Koepel een duurzaam complex te maken, die aan de hedendaagse eisen voldoet.

Wat kun je allemaal deze dag verwachten?

Naast dat je al je vragen kan stellen over duurzaamheid, de energietransitie, bodemenergie, warmtepomp enz. laat de Koepel zien hoe het werkt. Door de spectaculaire bouwfilm krijg je een goed beeld hoe de renovatie van dit kenmerkend gebouw is gerealiseerd en de klimaatinstallatie zijn plaats heeft genomen. Na het zien van de film, mag jij (alleen deze dag) een kijkje nemen in de technischeruimte. Dit is het hart van het klimaatsysteem.

Ben jij ook benieuwd hoeveel energie er in de bodem ligt opgeslagen? Hoeveel keer meer energie de Koepel verbruikt vergeleken met een inductieplaat? Hoeveel liter uit de bodem wordt gepompt om het pand te verwarmen en te verkoelen?

We kunnen ons ook voorstellen dat je wil weten hoe het zit met de temperatuur in de bodem en hoe diep precies die bronnen liggen?

Wij krijgen in ieder geval energie van dit soort magnifieke projecten. Jij ook?

Kom dan langs in Haarlem en neem iedereen mee om samen met eigen te zien hoe bodemenergie in ons voordeel werkt.

Wat en waar?

Open Energiedag!
17 september 2022
13:00 – 16:00 uur

Koepel Haarlem
Harmenjansweg 4 (2031 WK)

Meer nieuws over de ‘Open Energiedag 2022?’

Op de website ‘Daar krijg je energie van‘ van de NVDE zie je nog meer duurzame projecten die hun deuren openstellen. Zo zijn er maarliefst 6 projecten in Haarlem. Klik op die website op het landkaartje en zie welk project je nog meer kunt bezoeken.

Kom jij ook naar de Koepel in Haarlem?

Tot dan!

Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven: