Ben jij die Civiel Ingenieur die zich verder wil ontwikkelen en graag wordt uitgedaagd in het samenwerken aan duurzame en dynamische projecten met aquathermie?

Als Civiel Ingenieur bij VHGM werk je mee aan de verduurzaming van Nederland. Voor 2035 moet Nederland voor een groot deel haar energie halen uit hernieuwbare energie, zoals aquathermie. In 2050 geldt dit voor het hele land. Van het gas af betekent dus gas op de energietransitie.

Krijg je hier ook energie van?

Wij lopen voorop in de energietransitie! Met jou, als technisch specialist, aan boord willen we ons team verrijken. Het team bestaat uit enthousiaste en hooggekwalificeerde geohydrologen, aardwetenschappers, werktuigbouwers en civiel ingenieurs. Al deze verschillende disciplines zorgen voor de juiste kennis voor de uitdagende duurzame projecten die wij realiseren.

Als Civiel Ingenieur ben je nieuwsgierig en leergierig. Je houding is ambitieus en je maakt nieuwe technieken en inzichten snel eigen. De vertaling tussen haalbaarheidsstudies en het verwezenlijken van technische oplossingen onderzoek je en realiseer je effectief net als doelmatig. Je bevindingen weet je te vertalen naar kwalitatief goed beschreven rapportages.

Wat verwachten we nog meer van jou:

 • Jezelf vastbijten in de materie en de techniek en (op termijn) het optimaliseren van aquathermiesystemen.
 • Het onderzoeken van de technische en juridische randvoorwaarden op projectniveau door contact te leggen met het bevoegd gezag en te zoeken naar mogelijkheden.
 • Van het ontwerpen van aquathermiesystemen en hun waterbouwkundige constructies krijg je energie. Ook draai jij je hand niet om bij het aanvragen van vergunningen.
 • Modelleren van de effecten van aquathermie, naast het contact hebben met het bevoegd gezag en samenwerkingspartners zijn taken die je doelgericht weet te vervullen.
 • De projecten waarin je werkt zijn uiteenlopend. Naast je rol als specialist aquathermie zullen collega’s jou specifiek benaderen door jouw kennis over civiele techniek. Hierdoor kom je ook in aanraking met bodemenergie, kabel- & leidingwerk en duurzame energieoplossingen in gebiedsontwikkelingen.
 • In AutoCAD werk je vanaf schetsontwerp tot aan uitvoeringsontwerp op een nauwkeurige en overzichtelijke manier. Alle projectgegevens verwerk je daarnaast op detailniveau.
 • Omdat je een teamplayer bent werk je veel samen met je collega’s en de klant. Samen is een belangrijke kernwaarde voor jou, maar ook voor VHGM. Samen betekent voor VHGM dat er met een betrokken team toegewerkt wordt naar een goed resultaat voor het project en zijn omgeving.
 • Je bent een starter óf hebt al enkele jaren werkervaring en vindt het leuk om veel te communiceren.

Wie zijn wij?

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda. We worden voor nu en in de toekomst steeds meer geconfronteerd met het steeds grotere effect dat de mens heeft op zijn milieu. Enerzijds neemt de verstedelijking toe en daarmee de verdichting van gebouwen. Anderzijds is waarneembaar dat de klimaatverandering door gebruik van fossiele brandstoffen de leefbaarheid van de aarde aantast. Door steeds striktere eisen voor energieverbruik en uitstoot wordt onze samenleving gedwongen om duurzamer om te gaan met haar omgeving.

Bij het ontwerp van duurzame klimaatsystemen willen wij een grote bijdrage leveren aan het in stand houden van de natuur en de wereld, maar zo dat de systemen ook ten goede komen aan de mensen voor wie deze systemen gemaakt worden. Comfort, gebruikersgemak en soliditeit van de installaties is hierbij essentieel.

Wij geloven bij VHGM in duurzame, lokale en innovatieve energieoplossingen. Wij zijn ons er terdege van bewust dat de uitdaging ligt in de beschikbaarheid van de bodem en (grond-, oppervlakte-)water. Het is een schaars goed. Bij systemen die hiervan gebruik maken, achten wij het van groot belang dat de gevolgen met zorg afgewogen worden.

Deel jij onze missie?

En zie jij jezelf als Civiel Ingenieur doortastend jouw passie voor, en jouw kennis van, techniek een bijdrage leveren aan onze ambitie hierboven geschetst? Dan hebben we in de loop van je carrière zeker oog voor jou. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden. Je kunt je ontwikkelen tot specialist en/of projectleider. Ook kun jij je ontwikkelen richting andere energieoplossingen zoals bodemenergie en gebiedsontwikkelaar.

Wij hebben voor jou een plan met POWER

Het startsalaris voor een junior specialist civiele techniek ligt op € 2.600,- bruto per maand en kan hoger zijn bij bewezen ervaring.  Je start deze 38-urige functie met een jaarcontract, met uitzicht op een vast contract. Daarnaast sturen wij op persoonlijke ontwikkeling en waardering in eigen regie. Voor ons zijn mensen onze belangrijkste succesfactor. Het gaat erom dat de medewerkers goed en gepassioneerd met elkaar én met de systemen samenwerken. Wij weten dat mensen dat gevoel van verantwoordelijkheid moeten ervaren in ruil voor vertrouwen, commitment en groei binnen hun eigen bandbreedte en mogelijkheden.

Wij sturen daarom aan op autonomie; de mate van vrijheid om zelf beslissingen te nemen over de inhoud en planning van je werkzaamheden. Maar ook met elkaar in gesprek te komen en te blijven; omdat hierdoor verbinding ontstaat en blijft.

Wat nog meer:

 • Pensioenregeling en winstdeling
 • Reiskostenvergoeding en fietsplan
 • Vakantiegeld 8% en extra bovenwettelijke vakantiedagen
 • Hybride werken en thuiswerkvergoeding
 • Budget voor scholing en opleiding
 • Bedrijfsfeestjes en maandborrels

Nog steeds enthousiast?

Stuur dan jouw motivatie en werkervaring naar recruitment@vhgm.nl Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Dick van Harlingen 023 584 11 22.
VHGM is sinds 1 juli gevestigd aan de Leidsevaart 580 in Haarlem op 5 minuutjes lopen van het station Heemstede-Aerdenhout.