Door samen te werken bundel je passie, kennis en kunde voor een positieve impact en daarmee vooruitgang op het gebied van de energietransitie. Met dit idee zijn wij gekoppeld aan de Utrechtse inwoners van de wijk Tolsteeg.
Om deze bestaande wijk van het aardgas te halen en duurzaam te verwarmen hebben we een samenwerking gezocht met De WarmteTransitieMakers, Itho Daalderop en Duinwijck. Ieder zijn specialisatie zoals Paul Zwetsloot duidelijk in het filmpje uitlegt.
𝐇𝐞𝐭 𝐝𝐨𝐞𝐥?
Een toekomst waarin we gebouwen verwarmen met warmte uit de eigen buurt: van water uit de plaatselijke rivier, tot warmte uit de bodem, tot de restwarmte van een bedrijf om de hoek.
In onderstaande video van de Gemeente Utrecht vertelt Michiel van der Vight samen met bewoner Jochem Rutters en Paul Zwetsloot over deze uitdagingen en aanpak om te komen tot een aardgasvrije oplossing op buurtniveau.
Download
Het Whitepaper: Bodemenergieplannen: wat, hoe, waar en waarom?
Krijg regie op de ondergrond en inzet van warmtebronnen Om de doelen van het Parijsakkoord te bereiken en gemeentes aardgasvrij te maken, is het essentieel om bodemenergie effectief te benutten. Een bodemenergieplan speelt een cruciale rol in het verduurzamen van wijken en biedt inzicht en richtlijnen, waardoor de transitie naar een energieneutrale gemeente wordt versneld. Het plan helpt ook bij het voorkomen van interferentie en overlapping van systemen in drukbevolkte gebieden. Lees meer in het whitepaper voor de volledige informatie over de kansen die bodemenergieplannen bieden. In het whitepaper wordt er inhoudelijk ingegaan op de volgende aspecten: 1. Bodemenergieplannen: wat, hoe, waar en waarom? 2. Wat is een bodemenergieplan? 3. Waar moet het plan minimaal aan voldoen? 4. Wie zijn er bij betrokken? 5. Wat zijn de werkbare beleidsregels? 6. Wanneer kiezen voor een bodemenergieplan? 7. Wat is de rol van de gemeente? 8. Welke koppelkansen en samenwerken?
Comments