top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

lilianryan8

GGZ Noord-Holland-Noord Heiloo

Bron: Mecanoo


In opdracht van GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) werken wij mee aan deze prachtige nieuwbouwontwikkeling op het Landgoed Willibrordus in Heiloo. Lees in deze blog hoe wij in nauwe samenwerking met Winkelman Engineering & consultancy b.v., Studio BLAD - Gryllus Advies en AAG een bijdrage mochten leveren aan dit bijzondere project.


GGZ NHN is bezig met het ontwikkelen van vastgoed op het Landgoed Willibrordus. Daarmee worden de volgende stappen gezet in het kader van de ''omgekeerde integratie''. Doel is om van het Landgoed nog meer een plek te maken die bijdraagt aan het herstel van de cliënten. Daarnaast is het een fijne locatie om te wonen en te werken. Zo is er o.a. een plantenkas en restaurant, maar ook een appartementencomplex. Op het terrein worden verschillende vormen van zorg verleent. Van specialistische geestelijke gezondheidszorg tot huisartsenzorg en meer.


Omdat GGZ NHN graag wil werken aan de verduurzaming van hun huidige gebouwen en het bouwen van een duurzame nieuwbouw, kwamen wij in beeld. In dit project hebben we kunnen laten zien dat we, in samenwerking met andere partijen, organisaties geheel kunnen ontzorgen in het verduurzamen van vastgoed en het helpen realiseren van een kwalitatief bodemenergiesysteem. Van een plan, het ontwerp van het bodemenergiesysteem, het aanvragen van vergunningen tot en met het coördineren van de realisatie en oplevering.

Op het terrein is ook een energiegebouw gecreëerd. Deze is door Studio Blad zo ontworpen dat dit huisje opgaat in de natuurrijke omgeving. Vanuit hier worden alle verschillende gebouwen voorzien van duurzame warmte en koude. Wij als expert op het gebied van het “bron-” en “opwek”-gedeelte werken nauw samen met partijen die over de kennis van de “opwek” en het “gebouw” beschikken. Samen met Winkelman hebben we onze krachten gebundeld waar wij vooral het ondergrondse deel op ons namen en zij het bovengrondse. Met Gryllus Advies is de positionering van de bronnen en de kabels en leidingen uitgewerkt. AAG verzorgt hierbij het projectmanagement.

Wil je ook aan dit soort projecten meewerken en een belangrijke rol vervullen in het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturebank.

41 views0 comments

Comments


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page